Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Couscous met tomaatjes, rozijnen en kaneel

Couscous staat vrij regelmatig bij ons op het menu. Zéker in de zomer maanden. Je kunt enorm variëren met couscous en er zijn echt heel veel lekkere recepten te vinden hiermee.

Deze couscous is ideaal als bijgerecht bij een picknick of BBQ. En dat hoeft zeker niet altijd met vlees of kip te zijn. Wij eten deze couscoussalade bijvoorbeeld graag met gegrilde halloumi. Dat is een Griekse geitenkaas die vrij stevig is en een zoutige smaak heeft. Dat past heel goed bij de kruidige en zoete smaak van deze couscous. Dan heb je meteen een heerlijk vegetarische maaltijd.

En heb je nog nooit halloumi gegeten? Dan zou ik het zeker een keer proberen. Met deze couscous natuurlijk!

Couscous met tomaatjes, rozijnen en kaneel

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el verse peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 300 gram couscous
  • 300 ml van groentebouillontabletten
  • 100 gram rozijnen

Instructies

1

Snipper de ui.

2

Snijd de knoflook en de peterselie fijn.

3

Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui met de kaneel in 3 minuten zacht en glazig.

4

Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe. Bak ze 5 minuten zachtjes mee.

5

Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij.

6

Roer vervolgens de knoflook erdoor.

7

Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 minuten wellen.

8

Voeg de rozijnen, peterselie en het ui-tomatenmengsel toe en meng alle ingrediënten door elkaar.

9

Garneer eventueel met extra peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: koekenpan, grote serveerschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter