Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Voorgerechten

Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep
Hongaarse goulashsoep
Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 4 uur stoven

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 700 gram runderriblappen (op kamertemperatuur)
  • 3 el roomboter (ongezouten)
  • 3 el paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 4 trostomaten in stukjes
  • 4 grote vastkokende aardappels in blokjes (ongeveer 800 gram)
  • verse peterselie
  • verse peper

Instructies

1

Snipper de uien grof en snijd de knoflook fijn.

2

Snijd de runderlappen in blokjes.

3

Verhit een braadpan en smelt de boter in de pan.

4

Roer de gesnipperde uien door de gesmolten boter en bak 3 minuten op middelhoog vuur. (Zorg ervoor dat ze niet bruin worden.)

5

Schep de blokjes rundvlees in de pan en bak mee met de uien totdat ze dichtgeschroeid zijn. Voeg de fijngesneden knoflook erbij en bak een paar minuutjes zachtjes mee.

6

Roer de paprikapoeder, karwijzaad, oregano en de laurierblaadjes door het vlees en giet de runderbouillon in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Laat de pan 3 uur op laag vuur zachtjes stoven. Roer af en toe goed door.

7

Voeg na 3 uur de paprikablokjes, stukjes tomaat en gesneden aardappels erbij en breng alles weer aan de kook. Stoof op laag vuur minimaal nog 1 uur.

8

Breng op smaak met verse peper en verse peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: grote braad- of soeppan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter