

Hongaarse goulashsoep
Ingrediënten
- 3 uien
- 3 knoflookteentjes
- 700 gram runderriblappen (op kamertemperatuur)
- 3 el roomboter (ongezouten)
- 3 el paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
- 1 tl oregano
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter rundvleesbouillon
- 2 rode paprika's in blokjes
- 4 trostomaten in stukjes
- 4 grote vastkokende aardappels in blokjes (ongeveer 800 gram)
- verse peterselie
- verse peper
Instructies
Snipper de uien grof en snijd de knoflook fijn.
Snijd de runderlappen in blokjes.
Verhit een braadpan en smelt de boter in de pan.
Roer de gesnipperde uien door de gesmolten boter en bak 3 minuten op middelhoog vuur. (Zorg ervoor dat ze niet bruin worden.)
Schep de blokjes rundvlees in de pan en bak mee met de uien totdat ze dichtgeschroeid zijn. Voeg de fijngesneden knoflook erbij en bak een paar minuutjes zachtjes mee.
Roer de paprikapoeder, karwijzaad, oregano en de laurierblaadjes door het vlees en giet de runderbouillon in de pan. Breng zachtjes aan de kook. Laat de pan 3 uur op laag vuur zachtjes stoven. Roer af en toe goed door.
Voeg na 3 uur de paprikablokjes, stukjes tomaat en gesneden aardappels erbij en breng alles weer aan de kook. Stoof op laag vuur minimaal nog 1 uur.
Breng op smaak met verse peper en verse peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: grote braad- of soeppan
Nog geen beoordelingen