Voorgerechten

Broccolisoep met rauwe ham en basilicum

Broccoli is een groente die zich heel goed leent voor een soep. Het is voedzaam, bevat veel vitamine C en heeft een zachte smaak. Voor deze soep gebruik ik de hele broccoli, dus ook de steel gaat in de pan. In alle gerechten met broccoli gebruik ik trouwens de roosjes en de steel. Hier zit namelijk ook veel voedingsstoffen in.

Door het toevoegen van crème fraîche wordt de soep nog zachter van smaak. Zeker een mooie balans met het zoute van de ham!

Broccolisoep met rauwe ham en basilicum

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Total Time: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouillontabletten
  • 500 gram broccoli
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram tarwebloem
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram rauwe ham
  • 3 el olijfolie
  • 8 gram verse basilicum
  • verse peper

Instructies

1

Verhit 1 liter water met de bouillontabletten in een grote pan.

2

Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes.

3

Voeg de broccoliroosjes en -stukjes bij de bouillon en kook ongeveer 15 minuten.

4

Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

5

Smelt in een andere pan de boter en voeg al roerend met een garde de bloem toe en roer goed door. Laat het mengsel in 5 minuten op laag vuur gaar worden.

6

Voeg al roerend de broccolisoep en de crème fraîche toe. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.

7

Snijd de ham in stukjes.

8

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 4 minuten op middelhoog vuur.

9

Vul de soepkommen met de soep en garneer met de uitgebakken ham, verse basilicum en verse peper.

Notities

Extra benodigdheden: grote en kleine pan, staafmixer, garde

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter