Hoofdgerechten

Romige tagliatelle met garnalen

Dit pastagerecht is heerlijk romig en staat snel op tafel. Makkelijk als je een drukke dag hebt gehad of weinig tijd hebt om te koken. Een lekker zomers gerecht, maar het kan natuurlijk het hele jaar door gegeten worden!

Als aanvulling kun je er een heerlijke groene gemengde salade bij serveren.

Romige tagliatelle met garnalen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram tagliatelle
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram garnalen (gepelde-, reuze- of tijgergarnalen)
  • 500 gram trostomaten
  • 100 gram roomkaas
  • scheutje droge witte wijn (optioneel)
  • 15 g verse peterselie
  • verse peper

Instructies

1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de sjalotjes en snijd de tomaten in partjes.

3

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 3 minuten op laag vuur.

4

Pers de knoflook uit en bak zachtjes mee.

5

Voeg de garnalen toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

6

Roer de tomatenpartjes erdoor en bak 3 minuten mee.

7

Schep vervolgens de roomkaas door de garnalen en roer goed door.

8

Voeg een scheutje wijn toe en laat nog even koken.

9

Snijd de peterselie fijn en verdeel over de saus.

10

Garneer met verse peper.

11

Tip: wil je de pasta met saus iets smeuïger? Voeg dan een paar lepels kookwater van de pasta toe!

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter