Hoofdgerechten

Spaghetti met tomaten-gehaktsaus

Deze tomatensaus staat zeker in de top 10 bij ons thuis. De kinderen zijn hier dol op! Het is een saus die mijn vader vroeger vaak maakte op vrijdag. Mijn moeder was dan aan het werk en zodra mijn vader thuiskwam, begon hij met het maken van deze saus. Zodra de tomatensaus begon te pruttelen begon het al heerlijk te ruiken.

Ik gebruik voor de saus gepelde tomaten uit blik, omdat ik dat altijd in mijn voorraadkast heb staan. Uiteraard kun je ook verse tomaten gebruiken in het recept. Dat maakt de saus alleen nog maar lekkerder! Mocht je een kleiner gezin hebben, of kleinere eters aan tafel dan kun je ook 1 blik gebruiken. 

Ik maak er ook vaak een salade bij van gemengde sla of een verse ciabatta met homemade kruidenboter. Heerlijk!

 

Spaghetti met tomaten-gehaktsaus

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine uien gesnipperd
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 Maggi bouillonblokjes
  • schepje suiker
  • verse basilicum

Instructies

1

Kook de spaghetti in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Zet een hapjespan op het vuur en verhit de olijfolie.

3

Voeg de ui toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg het gehakt erbij en rul het bruin en gaar.

5

Pers het teentje knoflook boven het gehakt uit en bak 2 minuten mee.

6

Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer en voeg bij het gehakt.

7

Voeg als laatste de kruiden, suiker en bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten koken.

8

Garneer de saus met verse basilicum.

Notities

Extra benodigdheden: grote koekenpan of hapjespan, staafmixer

 

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter