Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Broccolisalade met zelfgemaakte croutons en rozijnen

Als je van broccoli houdt, dan weet je dat het niet veel nodig heeft. Toch is het ook erg leuk om te variëren met groenten. Zo is deze broccolisalade erg lekker en makkelijk om te maken. Je maakt er net iets extra’s van.

Wij hebben een hekel aan voedselverspilling, daarom proberen wij alles wat we in huis hebben op te maken of te gebruiken in een gerecht. Het leuke hiervan is dat je heel creatief wordt in het bedenken van nieuwe gerechten of fijne smaakcombinaties.

Zo had ik voor dit gerecht een kaiserbroodje over. Daar kun je heel makkelijk zelf croutons van maken. Je snijdt het brood in kleine blokjes en besprenkelt er een goede olijfolie over. Een uitgeperst knoflookteentje erbij en rustig bakken in een koekenpan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Deze croutons kun je uiteraard ook prima gebruiken in een andere salade of in een soep.

Broccolisalade met zelfgemaakte croutons en rozijnen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • oud wit brood (bijv. stokbrood, kaiserbroodje)
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zeezout
  • handje rozijnen
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Instructies

1

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli 10 minuten in water zonder zout.

2

Snijd het brood in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en besprenkel met olijfolie. Zorg dat de blokjes allemaal een klein laagje hebben.

3

Pers de knoflook uit en roer door de croutons. Voeg eventueel een beetje zeezout toe.

4

Verhit een koekenpan en bak de croutons in 5 minuten mooi bruin en knapperig.

5

Giet de broccoli af en meng met de croutons, rozijnen en de geraspte kaas.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter