De Juicy Lucy is een hamburger die je zeker een keer moet proberen op de BBQ. Bij de Juicy Lucy leggen we de cheddar kaas niet op de hamburger maar stoppen we deze erin. De combinatie van het rundvlees en de gesmolten cheddar kaas maken deze burger extra sappig en smaakvol.
De naam Juicy Lucy is ontstaan in Minneapolis in Amerika, waarbij zij twisten over de naam met of zonder de i, maar over de smaak valt niet te twisten en daar is niks op af te dingen.
Juicy Lucy hamburger
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 1 el Franse mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 2 knoflooktenen
- 5 plakken cheddar
- 2 el worcestersaus
Instructies
Doe het gehakt in een kom en meng met de mosterd, paprikapoeder en de knoflook.
Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen.
Maak 10 hamburgers en gebruik hier eventueel een hamburgerpers voor.
Beleg 5 hamburgers met een plak cheddar kaas.
Leg de andere hamburgers er bovenop en vouw de randen goed dicht.
Steek de BBQ aan met een direct hitte van 200 graden.
Kwast de hamburgers vlak voor het grillen aan beide zijden in met de worcestersaus.
Grill de hamburger enkele minuten en draai ze dan 1 keer om.
Serveer op een broodje met garnering naar keuze.
Notities
Extra benodigdheden: hamburgerpers
Nog geen beoordelingen