Zoet

Bananenbrood

Vroeger wist ik vaak niet zo goed wat ik met die overrijpe bananen moest doen. En aangezien ik een hekel heb aan het weggooien van voedsel, kwam dit recept natuurlijk heel goed van pas.

In dit recept voor bananenbrood wordt geen suiker toegevoegd. Het zoete komt van de bananen en de dadels. Gezond èn lekker dus! Uiteraard kun je nog volop variëren met de vulling. Zo kun je er bijvoorbeeld heel goed stukjes pure chocolade of noten in verwerken. 

Amandelmeel is glutenvrij en daarom uitermate geschikt in een glutenvrij dieet. Dit meel heeft een lekkere nootachtige structuur. Maar ik vervang het ook wel eens voor tarwebloem of iets dergelijks. De structuur verandert dan iets, maar smaakt zeker niet minder lekker!

Mocht je een heel brood teveel vinden om binnen een paar dagen op te eten, dan kun je het ook heel goed invriezen. Snijd het bananenbrood in plakken en vries het in per portie. Heel handig om mee te nemen voor onderweg, óf als ontbijt.

Bananenbrood

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 Medjoul dadels
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 30 gram kokosrasp
  • (eventueel pure chocolade, noten als vulling)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Pel de bananen en haal de pitten uit de dadels.

3

Prak of pureer in een kom de bananen met de dadels fijn.

4

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer ze met een garde door het mengsel.

5

Voeg het amandelmeel, zout en bakpoeder toe en roer door met een spatel.

6

Roer als laatste de kokosrasp door het beslag.

7

(Voeg eventueel stukjes pure chocolade of nootjes door het beslag.)

8

Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer, garde, spatel, cakeblik, bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter