Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Pasta met gegrilde groenten en basilicum

Pasta met gegrilde groenten en basilicum

Deze vegetarische pasta zit vol met groenten en heeft een heerlijke smaak door de olijfolie met basilicum, balsamico en verse basilicum. Gewoon een feestje op bord!

Gebruik dus zeker een goede olijfolie met basilicum en balsamico. (Kijk eens in onze winkel voor onze pure en biologische producten!)

Pasta met gegrilde groenten en basilicum

Pasta met gegrilde groenten en basilicum

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • champignons
  • 2 el olijfolie of bakolijfolie
  • 3 el olijfolie basilicum
  • 1 el balsamico
  • paar takjes verse basilicum
  • stukje Parmezaanse kaas
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snijd beide helften in dunne repen.

4

Snijd de courgette in halve plakjes en de gele paprika in stukjes.

5

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de grote champignons doormidden en laat hele kleine champignons heel.

6

Verdeel alle groenten over de bakplaat met bakpapier en meng met 2 el olijfolie/bakolijfolie. Gril de groenten ongeveer 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

7

Meng de groenten met de afgegoten pasta en meng er de olijfolie basilicum en de balsamico doorheen. Breng op smaak met peper en zeezout.

8

Garneer de pasta met de blaadjes verse basilicum en Parmezaanse kaas.

9

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter