Pompoenpuree zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Het meeste werk zit hem in het snijden van de pompoen. Ik maak het mezelf altijd makkelijk door de schil ook mee te koken. Wil je dat liever niet, dan snijd je die er gewoon vanaf.
Door de toevoeging van ui, knoflook en tijm krijgt deze puree een heerlijke smaak. Echt een superlekker vegetarisch bijgerecht die past bij heel veel andere herfstgerechten.
Wij maakten er deze heerlijke kruidige zuurkool en eendenborst bij.
Fijne pompoenpuree
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl tijm
- 500 ml groentebouillon
- peper
- zeezout
Instructies
Snijd de pompoen doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draadjes. Snijd de pompoen met schil in blokjes.
Snijd de ui in stukjes.
Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit de stukjes ui ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
Snipper ondertussen de knoflookteentjes en roer door de ui. Bak 1 minuut mee.
Voeg de pompoenstukjes met de tijm erbij en roer even door.
Giet de bouillon in de pan en breng alles aan de kook. Kook de puree in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet af en vang een beetje kookvocht op. Pureer de pompoen met een staafmixer tot een fijne puree. Gebruik eventueel wat kookvocht om de puree iets smeuïger te maken. Breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer
Nog geen beoordelingen