Bijgerechten

Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)

Thaise viskoekjes

Deze Thaise viskoekjes zijn echt favoriet bij ons thuis. Wij gebruiken kabeljauwfilet, maar je kunt ze ook prima met bijvoorbeeld zalm maken. 

De limoenblaadjes ook wel kaffir genoemd, zijn vaak te koop in Turkse of Aziatische winkels. Ze geven de koekjes een heerlijke en speciale smaak. Verwijder wel eerst de nerf, want die is vrij hard.

 

Thaise viskoekjes
Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 10-12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Viskoekjes
  • 500 gram verse kabeljauwfilet
  • 1,5 el rode curry
  • 2 cm verse gember
  • 2 el vissaus
  • 8 takjes koriander
  • 1 ei
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 limoenblaadjes zonder de nerf (diepvries)
  • 2 el paneermeel
  • Overig
  • 75 gram sperziebonen
  • 1 bosuitje
  • 1 fles arachideolie
  • zoete chilisaus
  • verse koriander voor garnering

Instructies

1

Meng alle ingrediënten voor de viskoekjes in een keukenmachine.

2

Snijd de sperziebonen in stukjes van 2 tot 3 mm fijn en snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Meng beide door het viskoekjesmengsel.

3

Giet de arachideolie in een grote koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. (Gebruik zoveel olie zodat de koekjes voor de helft in de olie staan.)

4

Maak platte koekjes van ongeveer 10 cm doorsnede en 1 cm dik. Bak de viskoekjes in 3 tot 5 minuten per kant goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5

Garneer de viskoekjes met verse koriander en serveer er zoete chilisaus bij.

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine, koekenpan, schuimspaan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter