Tomaat gaat altijd goed samen met basilicum. In dit ovengerecht krijgen de tomaten ook nog een heerlijk romig laagje van crème fraîche en geraspte kaas.
Dit is een lekker bijgerecht om eens iets anders op tafel te zetten. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar dat is het ook!
Lekker met gegrilde groene asperges en een stukje vis.
Tomatengratin met crème fraîche en kaas
Ingrediënten
- 6 trostomaten
- 1 el olijfolie
- 2 el witte wijn
- 7 gram verse basilicum
- 100 gram Grana Padano of Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 el crème fraîche
- 2 el peterselie, fijngesneden
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de tomaten in plakjes.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de tomaten dakpansgewijs in de schaal.
Besprenkel de tomaat met 2 el witte wijn en breng op smaak met peper en zeezout.
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd in repen. Strooi de basilicum over de tomaten.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de tomaten ongeveer 15 minuten.
Haal de schaal uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
Smeer de crème fraîche uit over de plakjes tomaat en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de schaal terug in de oven en bak nog 10 minuten.
Garneer de tomatengratin met de fijngesneden peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal
Nog geen beoordelingen