Een manier om de kip sneller te garen is door het vlinderen. Door met een gevogelteschaar de ruggengraat eruit te knippen kan je de kip openklappen. Op internet vind je genoeg filmpjes hoe je dit doet, maar het is niet heel ingewikkeld. Het voordeel van deze bereiding is dat het sneller gaar is en de kans op een droog borstbeen is kleiner.
Bij deze gevlinderde kip hebben we een marinade gemaakt met o.a. nootmuskaat en verse rozemarijn. De foto’s zeggen voor mij al voldoende, maar wat een lekker kippetje was dit. De nootmuskaat geeft een heerlijk warme en kruidige smaak aan de kip.
Gevlinderde nootmuskaatkip
Ingrediënten
- 1 hele kip (ca 1500 gram)
- 5 el olijfolie
- 2 el fijngehakte rozemarijn
- 1 knoflookteen (geperst)
- 1 el nootmuskaat
- 2 tl bruine suiker
- 1 tl peper
Instructies
Begin met het vlinderen van de kip
Maak een marinade van de bovenstaande ingrediënten.
Smeer de kip rondom in met de marinade.
Zet de kip minimaal 2 uur terug in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.
Leg de kip op de BBQ en grill hem in ongeveer 20 minuten en keer hem dan om.
Haal de kip eraf bij een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden.
Nog geen beoordelingen