Gevogelte BBQ

Gevlinderde nootmuskaatkip

Gevlinderde kip

Een manier om de kip sneller te garen is door het vlinderen. Door met een gevogelteschaar de ruggengraat eruit te knippen kan je de kip openklappen. Op internet vind  je genoeg filmpjes hoe je dit doet, maar het is niet heel ingewikkeld. Het voordeel van deze bereiding is dat  het sneller gaar is en de kans op een droog borstbeen is kleiner.
Bij deze gevlinderde kip hebben we een marinade gemaakt met o.a. nootmuskaat en verse rozemarijn. De foto’s zeggen voor mij al voldoende, maar wat een lekker kippetje was dit. De nootmuskaat geeft een heerlijk warme en kruidige smaak aan de kip.

Gevlinderde kip

Gevlinderde nootmuskaatkip

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten (2 uur wachten) Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 hele kip (ca 1500 gram)
  • 5 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte rozemarijn
  • 1 knoflookteen (geperst)
  • 1 el nootmuskaat
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl peper

Instructies

1

Begin met het vlinderen van de kip

2

Maak een marinade van de bovenstaande ingrediënten.

3

Smeer de kip rondom in met de marinade.

4

Zet de kip minimaal 2 uur terug in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken.

5

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.

6

Leg de kip op de BBQ en grill hem in ongeveer 20 minuten en keer hem dan om.

7

Haal de kip eraf bij een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter