Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Jachtschotel met kippenbouten uit de Dutch Oven

Jachtschotel met kippenpoten van de BBQ

Terwijl de koude wind snijdt in mijn gezicht en  de regendruppels over mijn wangen lopen sta ik standvastig deze jachtschotel op de kamado te maken. Helaas nog geen overkapping in de tuin waar ik lekker droog kan staan, maar niet zeuren en gewoon lekker koken. De warmte van de BBQ en de geur van het eten maken gelukkig de omstandigheden een stuk aangenamer.

Wanneer de kamado 45 minuten zijn werk mag gaan doen en ik weer naar binnen vlucht, pakken we samen een heerlijk glas rode wijn en warmen heerlijk op bij de open haa….oh helaas de verwarming.
Wanneer ik de Dutch Oven binnen op tafel zet, komen de heerlijke geuren ons tegemoet. Een heerlijk winterse maaltijd en gemaakt in winterse omstandigheden lijkt het toch echt nog lekkerder te smaken.

Ben je niet zo van koken door weer en wind, maak hem dan lekker binnen in je braadpan.

Jachtschotel met kippenbouten uit de Dutch Oven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 5 kippenbouten (ca 1,2 kilo)
  • 250 gram champignons
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 stengels selderij in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • peper
  • zout

Instructies

1

Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en strooi er peper en zout naar smaak overheen.

2

Steek de BBQ aan met een directe hitte van 160 graden.

3

Zet de Dutch Oven op de BBQ zodat deze warm kan worden.

4

Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in stukjes.

5

Snijd de champignons, sjalotten en hak de knoflook fijn.

6

Bak de kippenbouten rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie.

7

Voeg de sjalotten, selderij en de knoflook toe en bak deze mee.

8

Strooi de bloem over de kip en groenten.

9

Voeg de tomaten, selderij, tijm en laurierblaadje toe.

10

Schenk de kippenbouillon en de wijn in de Dutch Oven.

11

Haal de Dutch Oven even van de BBQ en ga voor een indirecte hitte van150 graden.

12

Laat ongeveer 45 minuten zachtjes stoven met de deksel de laatste 20 minuten half open zodat de saus kan indikken.

13

Bestrooi met de fijngehakte peterselie wanneer je het serveert het bord.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter