Hoofdgerechten

Midden-Oosterse kipschotel met rijst

Oosterse kipschotel met rijst

Deze heerlijke kipschotel met invloeden uit het Midden-Oosten is echt de moeite van het maken waard. Behalve dat het niet moeilijk is om hem te maken, heb je ook nog eens weinig afwas, want alles gaat in 1 pan. De kip kruiden we met baharat. Baharat is een mengsel van kruiden en wordt veelal gebruikt in de keuken uit het Midden-Oosten. Je kunt Baharat gewoon kopen in de supermarkt. 

In dit gerecht gebruik ik behalve baharat ook een loomi. Dit zijn limoenen die eerst worden gekookt in de pekel en daarna worden gedroogd.  Ze zijn daardoor zwart en hard. Loomi heeft een intense, fris-zoete smaak en een rokerig, gefermenteerd aroma. Prik voor je hem toevoegt in de pan een paar kleine gaatjes erin, zodat de smaken beter vrij komen. Je vindt de loomi in de Turkse supermarkten.

Bij de kipschotel aten we Libanees brood, yoghurtsaus en geroosterde wortels uit de oven.

Oosterse kipschotel met rijst

Midden-Oosterse kipschotel met rijst

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet
  • 2 el baharat
  • peper
  • zeezout
  • 2 grote uien
  • 2 tomaten
  • 3 cm verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 450 gram rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 loomi (verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt)
  • 1 kaneelstokje
  • scheutje citroensap
  • 5 takjes koriander

Instructies

1

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de baharat, peper en zout.

2

Snipper de uien en snijd de tomaat in blokjes en de gember fijn.

3

Hak de knoflooktenen fijn.

4

Bak de kipfilet in de olijfolie in een hapjespan rondom bruin en haal uit de pan.

5

Bak vervolgens de uien op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn en voeg dan de knoflook, gember en de tomatenblokjes toe en bak dit ongeveer 2 minuutjes mee.

6

Meng de rijst erdoor en schenk de kippenbouillon erin en breng dit aan de kook.

7

Voeg de kippenblokjes, het kaneelstokje, de loomi en een scheutje citroensap toe.

8

Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de rijst en de kip gaar zijn en de bouillon geabsorbeerd.

9

Hak de koriander fijn en strooi dit over het gerecht.

Notities

Extra benodigdheden: Hapjes pan of gietijzeren pan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter