Hoofdgerechten/ Vis BBQ

Gevulde sardines van de BBQ

Gevulde sardines van de BBQ

De sardines zien we vaak in de Zuid-Europese keukens op de BBQ verschijnen. Bij ons worden ze vaak ingeblikt verkocht, maar bij de visboer zijn ze zeker wel te verkrijgen. De sardines zitten vol met goede vetten en vitamines en zijn ook nog eens heel erg lekker.
Ik heb ze deze keer gevuld met rijst en feta en dit is een hele lekker combinatie met de vissmaak van de sardines.
Wij aten bij de sardines deze overheerlijke Griekse aardappeltjes.

 

Gevulde sardines van de BBQ

Gevulde sardines van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 12 sardines met kop (panklaar)
  • 100 gram feta
  • 200 gram gekookte rijst
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.

2

Verkruimel de feta en meng met 2 el peterselie, peper en de rijst.

3

Spoel de sardines af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.

4

Strooi zeezout naar smaak over en in de sardines.

5

Vul de sardines met het mengsel van rijst en feta en leg ze in een aluminiumschaal.

6

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.

7

Rooster de sardines in ongeveer 12 minuten en draai ze halverwege een keer om.

8

Bij een kerntemperatuur van 63 graden zijn de sardines klaar.

9

Bestrooi met een overgebleven peterselie en serveer.

Notities

Extra benodigdheden: Aluminium schaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter