Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Kipdijfilet met citroen van de BBQ

Kipdijfilet met citroen vd BBQ

Deze kippendijfilet in citroen is een heerlijk zomers gerecht, maar stiekem hebben we het gewoon gemaakt in de winter. En eerlijk is eerlijk de smaak was er niet minder om. Natuurlijk smaakt het nog beter buiten in het zonnetje met een goed glas witte wijn of rosé in je hand, maar nu hebben we mooi de zomer mee naar binnen genomen….Eet smakelijk!

Dit recept is uiteraard ook prima te bereiden in de oven.

 

Kipdijfilet met citroen van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijfilet
  • 2 citroenen
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl peper
  • 1 tl zeezout

Instructies

1

Maak een marinade van citroensap van 1 citroen, olijfolie, honing, peper en zout.

2

Leg de kippendijfilet in een BBQ bestendige schaal.

3

Meng de marinade met de kippendij en laat minimaal 1 uur intrekken.

4

Snijd de citroen in partjes en kneus de teentjes knoflook.

5

Voeg dit toe aan de schaal met de kippendij en leg de takjes rozemarijn bovenop.

6

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.

7

Zet de schaal ongeveer 45 minuten op de BBQ tot de kippendij een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 graden.

Notities

Extra benodigdheden: BBQ bestendige schaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter