Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Deense hamburger

Deense hamburger

In de Deense keuken vindt je gerechten met vis zoals zalm en paling, maar ook varkensvlees wordt vaak gebruikt. Als lunch eten ze vaak smørrebrød. Dat is een soort roggebrood belegt met bijvoorbeeld vis, vlees, groenten (zoals bietjes en komkommersalade) en kaas. Prachtig opgemaakt, echt een feestje om te zien.

Andere typisch Deense gerechten zijn frikadeller, een soort ovaal platte gehaktballen gemaakt van kalfs- en varkensgehakt. Ook agurkesalat wordt vaak gemaakt. Een salade van komkommer in azijn en kruiden.

De Deense versie van een broodje hamburger is de bøfsandwich. Bij de bøfsandwich wordt vaak ketchup, mosterd, uitjes en augurk geserveerd. Ook soms met jus erbij.

Onze Deense hamburger is duidelijk geïnspireerd op een combinatie van de bøfsandwich, smørrebrød en frikadeller. Uiteraard met een zelfgemaakte agurkesalat.

Deense hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 groot brood bijv. AH Liefde & Passie spelt brood (in dikke plakken gesneden)
  • Burgers:
  • 900 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 el paneermeel
  • 4 tl Franse mosterd
  • 6 stengels peterselie (fijngesneden)
  • peper
  • zeezout
  • Komkommersalade:
  • 1 komkommer
  • 1/2 dl witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 1 el dille
  • peper
  • zeezout
  • Overige ingrediënten:
  • 3 augurken in plakjes
  • 2 bietjes in repen
  • 1 el crème fraîche
  • mosterd
  • ketchup

Instructies

Deense komkommersalade:

1

Was de komkommer en rasp in dunne plakjes.

2

Roer de suiker en dille door de azijn en breng op smaak met peper en zout.

3

Meng de dressing met de geraspte komkommer en laat intrekken.

Burgers:

4

Meng het gehakt met het ei, ui, paneermeel, mosterd, peterselie, peper en zeezout.

5

Maak hamburgers van ongeveer 190 gram per stuk.

6

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

7

Gril de hamburgers in ongeveer 5 minuten per kant en keer regelmatig.

Overig:

8

Verwarm de bietjes en serveer met een de crème fraîche.

9

Beleg de plakken brood met de burgers van de BBQ, plakjes augurk, komkommersalade, warme bietjes en garneer met ketchup en mosterd naar smaak.

Notities

Extra benodigdheden: rasp

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter