Deze halloumi-kipburger is er weer een om je vingers bij af te likken. De halloumi kaas is een perfecte kaas om mee te grillen. Het is van origine een Cypriotische kaas gemaakt van schapen- en geitenmelk en soms wordt er ook koeienmelk aan toegevoegd. Het is vrij zout en bij het grillen krijg je een mooi knapperig laagje en een zachte binnenkant. De combinatie met de kipburger en gegrilde courgette maken deze burger helemaal compleet.
Wij hebben deze burger samen gegeten met deze heerlijke geroosterde aardappeltjes uit de oven.
Gegrilde halloumi-kipburger
Ingrediënten
- 4 bruine broodjes (bijv. robuuste speltbroodjes)
- 300 gram kipgehakt
- 1 courgette, in plakjes
- 2 tomaten, in plakjes
- 225 gram halloumi in plakken
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- rucola
- 1/2 ui
- 1 knoflookteen (geperst)
- peper
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Snipper de ui en hak de peterselie fijn.
Meng de kipgehakt met de ui, peterselie en de knoflook.
Breng verder op smaak met peper en zeezout.
Snijd de halloumi en tomaat in dunne plakken.
Maak 4 gelijke hamburgers.
Gril de hamburgers ongeveer 4 minuten per kant.
Gril tegelijk de courgette en halloumi op de BBQ.
De halloumi is klaar wanneer er een mooi knapperige buitenkant ontstaat.
Beleg het broodje met de rucola, courgette, hamburger en halloumi en maak het af met de tomaat.
Nog geen beoordelingen