Lamsbout is een mooi en smaakvol stuk vlees van de bil van een lam en makkelijk te bereiden op de BBQ. Het moeilijkste is het geduld dat je moet hebben voordat je dit heerlijke lamsboutje mag gaan eten. In de tussentijd maakten wij daarom deze couscous met pompoen en venkel. De smaken van de couscous passen erg goed bij de lamsbout.
Eet smakelijk!
Marokkaanse lamsbout
Ingrediënten
- 1100 gram lamsbout (zonder been)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 el fijngeraspte schil van een citroen
- 4 el verse citroensap
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zeezout
- 3 tl peper
Instructies
Maak een gladde marinade in een de keukenmachine door alle kruiden, de ui, olijfolie, citroensap en citroenschil samen de te voegen.
Doe de lamsbout en de marinade in een afsluitbare plastic zak en schud hem om de marinade goed te verdelen.
Leg de plastic zak minimaal een uur in de koelkast.
Haal de lamsbout 30 minuten voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 160 graden.
Leg de lamsbout op de BBQ tot een kerntemperatuur van 52 graden. (Niet de marinade wegvegen)
Verhoog de temperatuur van de BBQ met een direct zone van 200 graden.
Grill de lambsbout aan alle kanten af tot een kerntemperatuur van 60 graden.
Pak de lambout in met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
Snijd in dunne plakken en serveer hem warm.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ met deksel, keukenmachine of staafmixer
Nog geen beoordelingen