Spaghetti met gehaktballetjes in romige paprikasaus
Ingrediënten
- 2 sneetjes witbrood
- 50 ml melk
- 500 gram rundergehakt
- 1 tl zout
- ½ el zachte mosterd
- ½ tl kerriepoeder
- 1 ei
- ½ tl paprikapoeder
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 300 gram spaghetti
- 200 ml room
- ½ groentebouillontablet
- 50 gram pijnboompitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de korstjes van het brood en schenk de melk in een diep bord. Leg het brood in de melk en laat een paar minuten weken.
Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, het ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt.
Snipper 1 ui heel fijn en meng door het gehakt.
Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Snipper ondertussen de laatste ui, snijd de paprika's in blokjes en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui, knoflook en paprika 10 minuten.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de room en het bouillontablet toe aan het paprikamengsel en breng zachtjes aan de kook.
Neem de pan van het vuur en pureer het mengsel met de staafmixer tot een saus.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur goudbruin.
Zet de pan met paprikasaus weer op het vuur, leg de gehaktballetjes in de saus en warm ze nog even door.
Schep de saus met gehaktballetjes over de afgegoten spaghetti en bestrooi met de pijnboompitjes.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier, staafmixer
Nog geen beoordelingen