Een soepje vinden wij altijd wel erg lekker. En deze champignonsoep maken wij ook vaak in de herfst en winter. Het is een lekkere romige soep en snel te maken.
Heerlijk als voorgerecht of als lunch met rozemarijnstengels of een warm broodje….mmmm.
Eet smakelijk!
Champignonsoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 250 gram champignons
- 50 gram ongezouten roomboter
- 25 gram tarwebloem
- 1 liter water
- 2 kippenbouillontabletten
- 3 el crème fraîche
- 1 el tijm
- peper
Instructies
Snipper de ui fijn.
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in dunne plakjes.
Verhit de boter in een ruime pan en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de champignons en de uitgeperste knoflook erbij en bak ongeveer 5 minuten mee. Roer af en toe in de pan.
Roer de bloem door de champignons en bak 1 tot 2 minuten mee.
Voeg het water met de bouillontabletten bij het champignonmengsel en breng aan de kook. Laat 10 minuten op middelhoog vuur rustig koken.
Roer met een garde de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en de tijm.
Notities
Extra benodigdheden: garde
Nog geen beoordelingen