Bijgerechten/ Vegetarisch

Frisse pastasalade met paprika, komkommer, pesto, rode ui en citroen

Deze heerlijke pastasalade met verse smaken is heel verfrissend bij welke maaltijd dan ook. Deze salade is ook heel lekker als onderdeel van een BBQ maaltijd, bij een picknick of als lunch. Het is een mager recept en zit vol met verse groenten.

Wij gebruiken het liefst onze zelfgemaakte verse pesto. Maar mocht je nou net niet de juiste ingrediënten in huis hebben, dan kun je ook pesto uit een potje gebruiken.

Wij serveerden deze pastasalade bij de Perzische kipspiesen. Maar probeer ook eens in combinatie met verse vis zoals makreel of kabeljauw. Heerlijk!

 

Alle gesneden groenten in een kom

Frisse pastasalade met paprika, komkommer, pesto, rode ui en citroen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram fusilli
  • 300 gram witte kool gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 90-100 gram verse pesto
  • 15 gram peterselie
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

1

Zet een ruime pan met water op en kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.

2

Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine blokjes.

3

Snijd de komkommer doormidden en elke helft in lange repen. Snijd de repen weer in kleine blokjes.

4

Pel de rode ui en snipper fijn.

5

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

6

Meng de witte kool, de fijngesneden paprika, de komkommer en de rode ui in een grote schaal.

7

Voeg de pesto en olijfolie erbij en roer door.

8

Giet de pasta af, spoel onder de kraan met koud water en laat goed uitlekken.

9

Schep de pasta door de rauwkost.

10

Rasp de schil van de citroen en meng samen met de peterselie erdoorheen.

11

Breng op smaak met peper en zout.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter