Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Gegrilde courgette, aubergine en puntpaprika met een balsamicodressing

Gegrilde groenten zijn graag geziene groenten bij ons aan tafel. Het is makkelijk om te maken, je kunt er volop mee variëren èn ze hebben weinig nodig. Ze smaken al goed van zich zelf en zéker met een lekkere grillsmaak. 

Vaak gebruiken wij alleen een beetje olijfolie, peper en zeezout. Soms ook nog met verse kruiden erbij zoals tijm. Maar met een balsamicodressing is het ook erg lekker!

Probeer het eens, wij zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Gegrilde courgette, aubergine en puntpaprika met een balsamicodressing

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 1,67 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 puntpaprika`s (geel en rood)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

1

Was de groenten en snijd de courgette en paprika`s in lange dunne plakken en de aubergine in ronde plakken.

2

Grill in ongeveer 7 minuten op de BBQ of eventueel in een grillpan.

3

Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.

4

Leg de groenten op een bord en sprenkel de dressing erover.

Notities

Extra benodigdheden: eventueel grillpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter