Paprika’s kun je natuurlijk op tal van manieren klaarmaken of verwerken in gerechten. Rauw zijn ze lekker, maar gebakken, gegrild en geroosterd zijn ze ook heerlijk. In dit recept gebruiken wij gewone paprika en puntpaprika’s. Puntpaprika is iets zoeter dan de gewone, waardoor de salade in combinatie met de grillsmaak nog lekkerder smaakt. Eigenlijk heel simpel zo’n salade en lekker puur door het gebruik van maar een paar ingrediënten.
Deze paprikasalade is perfect als bijgerecht bij bijvoorbeeld de Pomplona de Lomo en een lekkere pasta aglio e olio met citroen.
Wijntip: Leonardo Toscane
Geroosterde paprikasalade met kalamata olijven
Ingrediënten
- 3 rode en oranje puntpaprika's
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie (bijv. onze biologische olijfolie, zie onze winkel)
- 1/2 el tijm
- 14 Kalamata olijven
- 2 takjes verse oregano
Instructies
Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dikke repen.
Smeer ze in met de olijfolie en rooster ze op de BBQ of in een grillpan.
Leg de gegrilde paprika's op een bord of in een schaal en meng met de tijm en olijven.
Garneer met verse oregano.
Notities
Extra benodigdheden: grillpan
Nog geen beoordelingen