Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Geroosterde paprikasalade met kalamata olijven

Geroosterde paprikasalade met kalamata olijven

Paprika’s kun je natuurlijk op tal van manieren klaarmaken of verwerken in gerechten. Rauw zijn ze lekker, maar gebakken, gegrild en geroosterd zijn ze ook heerlijk. In dit recept gebruiken wij gewone paprika en puntpaprika’s. Puntpaprika is iets zoeter dan de gewone, waardoor de salade in combinatie met de grillsmaak nog lekkerder smaakt. Eigenlijk heel simpel zo’n salade en lekker puur door het gebruik van maar een paar ingrediënten. 

Deze paprikasalade is perfect als bijgerecht bij bijvoorbeeld de Pomplona de Lomo en een lekkere pasta aglio e olio met citroen.

Wijntip: Leonardo Toscane

Geroosterde paprikasalade met kalamata olijven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 rode en oranje puntpaprika's
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie (bijv. onze biologische olijfolie, zie onze winkel)
  • 1/2 el tijm
  • 14 Kalamata olijven
  • 2 takjes verse oregano

Instructies

1

Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dikke repen.

2

Smeer ze in met de olijfolie en rooster ze op de BBQ of in een grillpan.

3

Leg de gegrilde paprika's op een bord of in een schaal en meng met de tijm en olijven.

4

Garneer met verse oregano.

Notities

Extra benodigdheden: grillpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter