Spaghetti aglio e olio ofwel spaghetti met knoflook en olie is een traditioneel Italiaans pastagerecht uit Napels. De fijngesneden knoflook wordt eerst rustig gefruit in de olijfolie. Daar komt dan de gekookte spaghetti, verse kruiden en geraspte kaas bij. Soms worden er ook chilivlokken of een chilipepertje aan toegevoegd.
Deze pasta is makkelijk om te maken en heerlijk met een lekker stukje vlees of kip. Wil je het helemaal vegetarisch houden, dan is deze tomatensalade er heerlijk bij.
Tip: gebruik onze heerlijke biologische Olijfolie Umbrië in dit gerecht. Klik hier om te bekijken!
Spaghetti aglio e olio met Parmezaanse kaas en citroen
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 3 teentjes knoflook
- 20 gram verse platte peterselie
- 15 gram verse basilicum
- 75 gram Parmigiano Reggiano
- 75 ml extra vergine olijfolie (bijv. Olijfolie Umbrië)
- 1 citroen
- verse peper
- zeezout
Instructies
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en het basilicum fijn en rasp de kaas.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 4 minuten op laag vuur.
Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe. Roer het goed door.
Rasp de schil van de citroen en roer door de pasta.
Breng de pasta op smaak met een beetje verse peper en zeezout.
Serveer de pasta met de rest van de kaas eroverheen en schijfjes citroen.
Notities
Extra benodigdheden: rasp
Nog geen beoordelingen