Vis en BBQ is een heerlijke combinatie. Vaak denken mensen dat vis lastig te bereiden is op de BBQ. Deze zalm is dat zeker niet. Deze zalmfilet met dille en citroenschijfjes is gerookt op een cederhoutenplankje. De zalm krijgt hierdoor een subtiele rooksmaak.
Heb je nog niet eerder zalm op de BBQ klaargemaakt, dan is dit zéker een recept om uit te proberen. Wij zijn benieuwd hoe jullie het vinden!
Gerookte zalm met dille en citroen
Ingrediënten
- ca. 800 gram zalm
- 1 citroen
- verse dille
- Cederhouten rookplankje
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 150 graden.
Spoel de zalm met koud water en dep droog met keukenpapier.
Strooi zeezout op de zalm.
Snijd de verse dille in kleine stukjes en strooi over de zalm.
Beleg de zalm met schijfjes citroen.
Bij een kerntemperatuur van 52 graden is de zalm klaar.
Serveer op de rookplank op tafel.
Notities
Extra benodigdheden: cederhouten rookplank, kernthermometer, BBQ met deksel
Nog geen beoordelingen