Dit is een supersimpel, maar wel erg lekker voorgerecht. Eigenlijk een voorgerecht voor elk jaargetijde. Niet alleen met kerst, maar ook in de zomer als het zonnetje buiten schijnt.
Serveer er een lekker stokbroodje bij of geroosterd brood met roomboter. Smullen maar!
Garnalensalade
Ingrediënten
- 4 blaadjes kropsla
- 200 gram cocktail garnalen
- 6-8 cherrytomaatjes
- 3 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 tl paprikapoeder
- 1 citroen
- 2 takjes verse peterselie, fijngesneden
Instructies
1
Leg de gewassen sla op een bord en verdeel de garnalen eroverheen.
2
Snijd de tomaatjes in tweeën en verdeel over het bord.
3
Maak een dressing van de mayonaise, ketchup en 1 el citroensap en schep over de garnaaltjes.
4
Strooi het paprikapoeder over de dressing.
5
Garneer met verse peterselie en schijfjes of partjes citroen.
Nog geen beoordelingen