Bietjes kun je natuurlijk koken, stomen of klaarmaken op de BBQ, maar in de oven bereiden kan ook heel goed. Door de combinatie van de kruiden en de mierikswortelcrème maak je er echt een speciaal gerecht van.
Maak er bijvoorbeeld een aardappel- of pastinaakpuree bij met een mooi stukje vlees.
Geroosterde bietjes met tijm en mierikswortelcrème
Ingrediënten
- 1 kilo biologische gekookte bietjes
- 5 takjes verse tijm
- 3 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 3 el olijfolie
- 100 ml water
- 3 el crème fraiche
- 1 el mosterd
- 1 el geraspte mierikswortel (potje)
- 1 el witte wijnazijn
- peper
- zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bietjes in 6 tot 8 partjes.
Meng de bietjes met de tijm, hele teentjes knoflook, laurier en olijfolie in de ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
Schenk 100 ml water in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
Bak de bietjes in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar.
Meng in een kom de creme fraiche, mosterd, mierikswortel en azijn tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de bietjes met de mierikswortelcrème.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal, aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen