Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Marokkaanse stoofschotel

Marokkaanse stoofschotel

Dit is een heerlijke stoofschotel uit de Marokkaanse keuken. De combinatie van het rundvlees, Ras el hanout en gedroogd fruit maken samen weer een stoofpotje om je vingers bij af te likken. 
In Marokko gebruiken ze voor stoofgerechten een tajine, maar heb je die niet dan kan dit ook gewoon in een grote stoofpan doen.

Heerlijk met couscous!

Marokkaanse stoofschotel

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 3 uur

Ingrediënten

  • 1500 gram riblappen
  • 2 el bloem
  • 6 el olijfolie
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 winterpeen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 el Ras el hanout
  • 1 el komijnpoeder
  • 1,5 centimeter verse gember (fijngehakt)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 300 gram gedroogd fruit (appel, pruim, abrikozen)
  • 5 el gehakte koriander
  • peper
  • zout

Instructies

1

Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 3 cm.

2

Bestrooi het vlees met de bloem, peper en zout

3

Snijd de uien en de winterpeen.

4

Bak in de olijfolie het vlees in de pan rondom bruin en leg het op een bord.

5

Voeg een klein beetje olijfolie toe en bak de ui, wortel en fijngesneden tenen knoflook.

6

Voeg de Ras el hanout, komijnpoeder, verse gember en de kaneel toe en bak dit 1 minuut mee.

7

Voeg het vlees en de bouillon toe.

8

Laat dit 3 uur rustig stoven.

9

Voeg het gedroogde fruit de laatste 15 minuten toe.

10

Hak de koriander fijn en bestrooi dit over het gerecht.

Notities

Extra benodigdheden: stoofpan of tajine.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter