Een van de populairste stukken vlees om te grillen op de BBQ is de braadworst. Een goede braadworst van de BBQ is van zichzelf al erg lekker, maar het kan nóg lekkerder om hem eerst te omwikkelen met ontbijtspek en door een heerlijke topping te maken met cheddar, gebakken uien, tomaat en paprika.
De bereiding is niet moeilijk, maar een directe en een indirecte zone op je BBQ is wel handig, omdat je anders kans hebt dat de worst aanbrandt.
Braadworst skewers met spek van de BBQ en cheesy topping
Ingrediënten
- 1 kg varkensbraadworst (2 worsten)
- 20 plakken ontbijtspek
- 2 uien
- 3/4 oranje paprika
- 1/2 tomaat
- peper
- 1 el olijfolie
- 180 gram cheddar kaas geraspt
- handje fijngehakte peterselie
Instructies
Snijd de uien in halve ringen en bak deze langzaam bruin in een pan met roomboter.
Snijd de tomaat en de paprika in blokjes en hak de peterselie fijn.
Meng de gebakken uien met de paprika, tomaat, olijfolie en een beetje peper naar smaak.
Omwikkel de worst met de plakken ontbijtspek.
Rol de worst op en steek 2 skewers (bbq spiezen) per worst erdoorheen.
Steek de BBQ aan met zowel een indirecte als directe zone van ongeveer 180 graden.
Grill de worsten aan beide kanten gaar en keer regelmatig.
Leg de worsten aan de indirecte kant van de BBQ.
Bestrooi de worsten met de geraspte cheddar en wacht tot het gesmolten is.
Verdeel het groentemengsel over de worsten en laat de worsten nog ongeveer 10 minuten op de BBQ liggen.
Haal de worsten van de BBQ en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: 4 skewers (BBQ spiezen)
Nog geen beoordelingen