Pasta is naast een favoriet gerecht ook snel en makkelijk te maken. Met ovenpasta zit je helemaal goed, want met een paar eenvoudige voorbereidingen ben je eigenlijk zo goed als klaar. Alles goed door elkaar husselen, in de ovenschaal en hup de oven in.
Buon appetito!
Ovenpasta met kip in tomatensaus
Ingrediënten
- 300 gram Rigatoni (of een andere pastasoort)
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- 1 pot geroosterde rode paprika's
- 2 bollen mozzarella
- 1 el oregano
- 1 fles tomatensaus passata basilico (690 ml)
- 15 gram verse basilicum
- stukje Parmezaanse kaas
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de pasta in een ruime pan met water in 10 minuten beetgaar.
Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in stukjes.
Vet een ovenschaal in en meng de afgegoten pasta met de rauwe kipblokjes, paprikastukjes, stukjes mozzarella, oregano en de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de helft van de basilicumblaadjes in reepjes en meng door de saus.
Bak de ovenpasta 20 minuten in de oven. Roer halverwege de tijd even door.
Verdeel de rest van de verse basilicum over de schaal en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal
Nog geen beoordelingen