Bijgerechten

Caesarsalade

Caesarsalade

De caesarsalade is ontstaan toen een Italiaanse kok moest improviseren in de keuken. De voorraad was op aan het raken en daarom werd met de overgebleven ingrediënten deze salade gemaakt. Het bleek een succes, want de mensen kwamen speciaal voor deze salade terug in het restaurant. Vanaf dat moment werd de salade vernoemd naar Caesar Cardini, de Italiaanse restauranteigenaar en kok.

Ik snap in ieder geval wel waarom deze salade zo populair is!

Caesarsalade

Caesarsalade

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine witte pistoletjes of een half stokbrood (niet afgebakken)
  • 3 el biologische olijfolie Umbrië (uit onze shop)
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • sap van een halve citroen
  • 3 tot 4 eieren
  • 2 kleine kropjes Romaine sla (of 1 grote krop)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de pistoletjes in kleine blokjes en schep ze om met 3 el olijfolie. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de croutons in 15 minuten goudbruin en knapperig.

3

Prak 2 ansjovisfilets fijn in een ruime kom en meng met de mayonaise en het uitgeperste teentje knoflook. Meng het citroensap met een garde door de dressing.

4

Kook de eieren in ongeveer 5 minuten tot ze halfzacht zijn.

5

Haal de blaadjes van de kropjes sla en verwijder de harde kern. Meng de blaadjes met de dressing zodat alle blaadjes een klein laagje hebben.

6

Pel de eieren en snijd ze in partjes. Snijd de rest van de ansjovis in kleine stukjes.

7

Verdeel de croutons, de partjes ei en de ansjovisstukjes over de salade.

8

Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de caesarsalade.

Notities

Extra benodigdheden: rasp

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter