Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Italiaanse plaattaart met pesto, mozzarella en Prosciutto

Italiaanse plaattaart met pesto, mozzarella en Prosciutto
Italiaanse plaattaart met pesto, mozzarella en Prosciutto

Italiaanse plaattaart met pesto, mozzarella en Prosciutto

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 5 el verse pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 10 smaakvolle tomaatjes (bijv. romaatjes)
  • 1 el pijnboompitjes
  • 80 gram Prosciutto
  • handje rucola

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rol het bladerdeeg uit en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat.

3

Smeer de verse pesto uit over het deeg, maar laat 1 cm van de rand vrij.

4

Scheur de mozzarella in stukjes en snijd de tomaatjes doormidden.

5

Beleg de plaattaart met de halve tomaatjes, de stukjes mozzarella en de pijnboompitjes.

6

Bak de plaattaart in 20 minuten mooi bruin in het midden van de oven.

7

Beleg de plaattaart met de Prosciutto en de rucola.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter