Italiaanse plaattaart met pesto, mozzarella en Prosciutto
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 5 el verse pesto
- 1 bol mozzarella
- 10 smaakvolle tomaatjes (bijv. romaatjes)
- 1 el pijnboompitjes
- 80 gram Prosciutto
- handje rucola
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Rol het bladerdeeg uit en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat.
3
Smeer de verse pesto uit over het deeg, maar laat 1 cm van de rand vrij.
4
Scheur de mozzarella in stukjes en snijd de tomaatjes doormidden.
5
Beleg de plaattaart met de halve tomaatjes, de stukjes mozzarella en de pijnboompitjes.
6
Bak de plaattaart in 20 minuten mooi bruin in het midden van de oven.
7
Beleg de plaattaart met de Prosciutto en de rucola.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen