Het was weer tijd voor een lekker vispakketje van de BBQ. Dit keer hebben we de kabeljauwhaasjes een mooi jasje gegeven met Spaanse Serranoham. De gedroogde Serranoham is 12 maanden gerijpt en heeft een heerlijke zoute smaak en past heel goed bij een stukje kabeljauw. Een paar verse kruiden erover, beetje olijfolie en je gaat weer heerlijk genieten!
Kabeljauw in Serranoham van de BBQ
Ingrediënten
- 700 gram kabeljauwhaas (4 haasjes)
- 80 gram Serranoham
- 2 tl verse oregano (fijngehakt)
- 2 tl verse tijm
- peper
- zeezout
- 1 el olijfolie
Instructies
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
Bestrooi beide zijden met peper en zeezout.
Leg 2 plakjes Serranoham op een stuk aluminiumfolie.
Leg de kabeljauw hier bovenop.
Bestrooi de kabeljauw met de oregano en tijm en een drupje olijfolie.
Vouw eerst de ham dicht en vouw vervolgens het aluminiumfolie dicht.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 160 graden.
Leg de pakketjes ongeveer 12 minuten op de BBQ tot de kabeljauw een kerntemperatuur heeft van 56 graden.
Notities
Extra benodigdheden: 4 stuks aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen