Dit is weer een heerlijk bijgerecht van de BBQ. We hebben al meerdere malen hasselback aardappels bereid op de BBQ, maar iedere keer kun je weer variëren met smaken. Deze keer hebben wij ze gemaakt met gesmolten Italiaanse kruidenboter zodat het tot in de kern van de aardappel kan doordringen.
Hasselback aardappels in Italiaanse kruidenboter
Ingrediënten
- 4 aardappelen
- 80 gram roomboter
- snuf zeezout
- 1 teen knoflook
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl oregano
Instructies
Was de aardappelen goed schoon en dep ze vervolgens droog.
Snijd om de de paar millimeter in, maar zorg dat je niet te ver doorsnijdt. Mocht je dit lastig vinden, leg dan de aardappel tussen 2 pollepels in.
Steek de BBQ aan met indirecte zone van 160 graden
Smelt de boter in het pannetje en voeg hierna een snufje zeezout, knoflook, rozemarijn en oregano toe.
Smeer de aardappels in met behulp van een kwastje met de gesmolten kruidenboter.
Zorg ervoor dat de boter tussen de inkepingen komt.
Leg de aardappels op de BBQ voor ongeveer 60 minuten.
Smeer de aardappels na 30 en 45 minuten nog een keer in met de kruidenboter.
Notities
Extra benodigdheden: siliconenkwast en steelpannetje
Nog geen beoordelingen