Wij worden altijd zo blij van zo’n bijgerecht. Het ziet er feestelijk uit en het smaakt ook gewoon heel erg lekker. Simpel en goed dus.
Doordat ze in de oven worden geroosterd, gaan de smaken zich heerlijk met elkaar vermengen. Uiteraard kun je ook andere kruiden gebruiken. Wij gaan voor de oregano en basilicum voor een lekker Mediterraans tintje.
Gevulde paprika met tomaatjes en knoflook
Ingrediënten
- 2 paprika`s (bijv.rood en geel)
- 16 cherrytomaatjes (andere kleine tomaatjes kunnen ook)
- 2 teentjes knoflook
- 1 el oregano
- verse peper
- zeezout
- 2 el verse basilicum
- extra vierge olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Leg de halve paprika's met de snijkant naar boven in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout.
Vul elke helft met 3 tot 4 tomaatjes.
Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes en verdeel over de paprika`s.
Verdeel de oregano eroverheen en breng op smaak met peper en zeezout.
Sprenkel een beetje olijfolie over de paprik's.
Bak de paprika's afgedekt met een stukje aluminiumfolie 15 minuten in de voorverwarmde oven en daarna nog 30 minuten zonder folie.
Een klein drupje kruidenazijn op de paprika kan erg lekker zijn.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal, aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen