Een quiche is altijd makkelijk om te maken. Eenmaal in de oven heb je er geen omkijken meer naar. Perfect als afwisseling voor tijdens het avondeten, maar ook een heerlijk bijgerecht voor tijdens een etentje.
De combinatie van kaas, tomaten èn basilicum… mmmm heerlijk!

Mediterraanse tomatenquiche
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg (of 1 rol bladerdeeg)
- boter of margarine
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 sjalotje
- 6 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 12 rijpe cherrytomaatjes
- peper
- zeezout
- verse basilicum voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de taart- of quichevorm in met een beetje boter.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en snipper het sjalotje fijn.
Klop in een ruime kom de eieren los met de crème fraîche. Roer de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, de gesnipperde sjalot en de geraspte kaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zeezout.
Schenk het mengsel in de vorm.
Halveer de tomaatjes en leg ze met de bolle kant naar boven in het mengsel.
Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten mooi goudbruin en gaar. (Controleer de gaarheid door er in het midden een satéprikker in te steken. Komt de prikker er droog uit, dan is de quiche gaar.)
Garneer de quiche met verse basilicum.
Notities
Extra benodigdheden: taart- of quichevorm met doorsnede 24 cm
Nog geen beoordelingen