Bijgerechten/ Vegetarisch

Spruitjes van de BBQ met druiven en Parmezaanse kaas

Spruitjes van de BBQ met druiven en Parmezaanse kaas

Spruitjes! Wie is er niet groot mee geworden. Zeer bekend als oubollig en bitter, maar probeer dan deze spruitjes op de BBQ maar eens. De combinatie met de Parmezaanse kaas en de zoete rode druiven is echt heerlijk. Zelfs het proberen waard voor elke volwassene met een jeugdtrauma.

De spruit is een koolsoort die zijn oorsprong kent in het Middellandse Zeegebied, maar in de middeleeuwen ook onze kant op is gekomen. Wist je dat er ook paarse spruitjes bestaan? De paarse spruitjes zijn iets zoeter en nootachtiger dan de groene, maar zullen ook heerlijk smaken in dit gerecht.

Spruitjes van de BBQ met druiven en Parmezaanse kaas

Spruitjes van de BBQ met druiven en Parmezaanse kaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram spruiten
  • 100 gram rode druiven (pitloos)
  • 150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 el bakolijfolie (te koop in onze shop)
  • zeezout

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.

2

Maak de spruitjes schoon door de harde onderkant eraf te snijden.

3

Verdeel de spruitjes over de ovenschaal en besprenkel met de olie.

4

Plaats de ovenschaal met spruitjes op de BBQ en schudt 1 of 2 keer even om.

5

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en maak de druiven schoon.

6

Haal de spruitjes van BBQ wanneer deze gaar zijn en bestrooi met de kaas en een snufje zeezout.

7

Voeg de druiven toe en schep even door.

8

Serveer aan tafel.

Notities

Extra benodigdheden: BBQ bestendige of aluminium ovenschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter