Bijgerechten/ Groenten

Gepofte zoete aardappel

Een zoete aardappel is een lekkere afwisseling voor een gewone aardappel. De smaak is zoet, een beetje kruidig en vaak erg geliefd bij kinderen. Het is een groente en wordt ook wel bataat genoemd. Eigenlijk niet echt een vervanging van aardappel. Je kunt er wel volop mee variëren. Zo kun je het bakken, koken, patat van maken èn uiteraard ook poffen.

Het poffen zelf is eigenlijk heel makkelijk. Mocht je nou niet heel veel tijd hebben, dan kun je ze ook eerst nog voorkoken. Ook met de topping kun je variëren. Gepoft is de zoete aardappel heerlijk met iets hartigs zoals feta of geitenkaas. 

Wij hebben deze zoete aardappelen gegeten met deze zelfgemaakte yoghurt-roomkaassaus

Gepofte zoete aardappel

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 4 stukken aluminiumfolie

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een warmte van ongeveer 180 graden.

2

Boen de aardappelen schoon en verwijder oneffenheden.

3

Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie.

4

Leg de aardappels ongeveer 45 minuten op de BBQ.

5

Prik met een sateprikker in de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn.

6

De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is.

7

Maak het pakketje open en voeg je favoriete topping toe.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter