Kippenbouten van de BBQ behoren tot mijn favorieten. De neutrale smaak van het kippenvlees is ideaal om te kruiden met een rub of marinade en geven een heerlijke smaak. Hier kan je eindeloos mee variëren en smaken ontdekken. Uiteraard kun je deze kippenbouten ook heel goed bereiden in de oven.
Deze kippenbouten zijn gemarineerd in een heerlijke marinade met Provençaalse kruiden. Voor ik de kip in de marinade zet maak ik een paar inkepingen. Hierdoor kan de smaak van de marinade goed in de kip trekken.
Ik serveerde de kip met heerlijke gegrilde groenten met een balsamico dressing erbij. Heel erg lekker!


Provençaalse kippenbouten
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 6 el olijfolie
- 2 el Provençaalse kruiden
- 2 tenen knoflook
- 6 blaadjes munt
- zeezout
- peper
Instructies
Snijd de munt fijn.
Pak een kom en maak de marinade met de olijfolie, munt, Provençaalse kruiden en knoflook.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Maak inkepingen in de kippenbout zodat de marinade goed kan intrekken.
Stop de kippenbouten en de marinade in een hersluitbare plastic zak.
Verdeel de marinade goed over de kippenbouten.
Laat minimaal 2-4 uur in de koelkast liggen.
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 180 graden (oven kan ook prima).
Leg de kippenbouten voor ongeveer 60 minuten op de BBQ.
Leg de kippenbouten de laatste 5 minuten op de directe kan van de BBQ voor een krokante korst.
Notities
Extra benodigdheden: hersluitbare plastic zak
Nog geen beoordelingen