Dit is nou bij uitstek een heerlijk zomers Italiaanse pastagerecht. Vol met groenten, dus niet alleen erg lekker maar ook heel gezond. Ik heb dit recept bedacht als onderdeel van een maaltijd met meerdere gerechten. Je kunt deze pasta lekker vegetarisch houden of serveren bij een mooi stukje vlees of kip.
En mocht je nou een beetje over hebben, dan is dit ook een heerlijk lunchgerecht!
Buon appetito!
Penne met gegrilde courgette, sperziebonen, artisjokken en mozzarella
Ingrediënten
- 300 gram penne
- 400 gram sperziebonen
- 1 courgette gegrild
- 1 blik artisjokken
- 2 el pijnboompitten
- 1 bol mozzarella
- 4 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el Italiaanse kruiden
- peper
- zout
Instructies
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
Snijd de courgette in plakken en grill op de BBQ of in een grillpan mooi bruin.
Laat de artisjokken uitlekken in een vergiet en snijd in vieren.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan mooi goudbruin.
Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, Italiaanse kruiden, knoflook en peper en zout.
Voeg de courgette, sperziebonen, artisjokken en de dressing bij de pasta en roer goed door.
Nog geen beoordelingen