Surf en turf is een heerlijke combinatie van vlees en vis op je bord. Bij deze surf en turf spiesen combineren we biefstuk met garnalen. Makkelijk om te maken, snel klaar, maar vooral heel lekker. We hebben een marinade gemaakt met verse kruiden. Hiermee hebben we zowel de garnalen als de biefstuk in gemarineerd. Zorg wel voor 2 aparte zakjes, omdat er anders teveel kruisbesmetting ontstaat.
Surf en turf spiesen van de BBQ
Ingrediënten
- 300 gram biefstuk
- 300 gram garnalen
- 6 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 takje oregano
- 2 blaadjes verse salie
- 3 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
Instructies
Snijd de biefstukken in blokjes en dep de garnalen droog met keukenpapier.
Hak de oregano, salie, tijm en rozemarijn fijn.
Meng de verse kruiden samen met de olijfolie en de geperste knoflook.
Doe de biefstuk en de garnalen beiden in een aparte hersluitbare plastic zak.
Voeg bij allebei de helft van de marinade toe en verdeel goed over het vlees en de garnalen.
Laat minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
Rijg de biefstuk en de garnalen om en om op de spiesen.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 160 graden.
Gril de spiesen in ongeveer 8 minuten gaar en keer regelmatig.
Notities
Extra benodigdheden: 4 spiesen, 2 hersluitbare zakjes
Nog geen beoordelingen