Hoofdgerechten

Roti kip madras met sperziebonen en ei

Roti (ook wel Chapati genoemd) is een ongerezen rond of ovaal platbrood die van oorsprong uit het Indisch subcontinent komt. Door immigranten is roti als het ware verspreid naar andere delen van de wereld en is nu in vele verschillende soorten keukens te vinden. In de Indiase keuken wordt ook veel gebruik gemaakt van verschillende kruiden, waaronder kurkuma, koriander, komijnzaad en fenegriekzaad.

Deze kruiden zitten ook in de curry madras kruiden die wij gebruiken. Wij gebruiken graag de kruiden melanges van Euroma. Deze Original Spices zijn ontstaan door samenwerking met 3-sterren chef Jonnie Boer van de Librije. Pure en smaakvolle melanges die gemaakt zijn van 100% kruiden en specerijen. Èn zonder toevoeging van zout.

Wij zijn erg fan van deze kruiden melanges en gebruiken ze dan ook vaak in verschillende gerechten. De curry madras die wij in dit gerecht hebben gebruikt, is een zachte, fruitige melange die erg geschikt is voor o.a. curry.

Roti kip madras met sperziebonen en ei

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2-3 el curry madras (Euroma Original spices by Jonnie Boer)
  • 370 gram kippendijfilet
  • 100 ml kraanwater
  • 2 tomaten
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 eieren
  • 4 Surinaamse rotivellen

Instructies

1

Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 cm.

2

Snipper de ui en knoflook fijn.

3

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en curry madras 2 minuten op middelhoog vuur.

4

Snijd ondertussen de kippendijfilet in stukjes en bak 3 minuten mee op hoog vuur.

5

Voeg de aardappelblokjes en het water toe en breng aan de kook.

6

Snijd de tomaten in blokjes en schep in de pan. Kook 15 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

7

Voeg na 10 minuten eventueel nog meer curry madras kruiden toe.

8

Kook de sperziebonen in een ruime pan met water.

9

Kook de eieren 8 minuten en spoel ze af onder de koude kraan.

10

Pel de eieren en leg ze de laatste paar minuten in de pan met kip curry madras.

11

Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

12

Serveer de roti met ei, sperziebonen en rotivellen.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter