De ribeye is mijn persoonlijke favoriete stuk rundvlees. De verhouding van vet en vlees maakt dit stuk vlees al heel erg smaakvol van zichzelf. De ribeye is zoals de naam eigenlijk al verklapt het vlees afkomstig van de rib, maar zonder bot.
We hebben bij deze ribeye een groene salsa met koriander gemaakt. De combinatie van het mooie vlees en deze salsa van verse kruiden is echt om van te watertanden. Het recept van de salsa vind je hier.
Ribeye met groene salsa
Ingrediënten
- ribeye aan een stuk (ga voor ongeveer 2 ons per persoon)
- groene salsa (voor recept zie bovenaan)
- peper
- zout
Instructies
Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 130 graden.
Dep de ribeye droog en strooi er zeezout overheen.
Leg de ribeye op de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 42 graden is bereikt.
Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 200 graden.
Gril de ribeye rondom tot je een kerntemperatuur bereikt hebt van 52 graden.
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Trancheer de ribeye in mooie plakken en strooi er een beetje peper naar smaak overheen.
Bestrijk de ribeye met de groene salsa.
Notities
Extra benodigdheden: kernthermometer
Nog geen beoordelingen