Groene salsa of salsa verde wordt in veel landen gemaakt, maar ieder op een eigen manier. Verde betekent groen en dat is nou precies wat er in deze salsa zit… groene kruiden.
Een heerlijke koude salsa die heel goed samen gaat met rundvlees. Maar kan ook prima bij gegrild vis of groenten. Het is makkelijk te maken en smaakt echt heel erg lekker.
De eerste keer dat we dit recept maakten, vonden we de salsa een beetje bitter smaken. Knoflook kan soms een beetje bitter overkomen, maar toen we de eerste hap namen samen met de ribeye viel alles op zijn plek. Geen enkel bittertje te proeven, gewoon heerlijk!
Groene salsa
Ingrediënten
- 1 klein sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1/2 limoen
- 2 handjes koriander
- olijfolie
- peper
- zeezout
Instructies
Pel het sjalotje en de knoflook.
Doe beide in de keukenmachine samen met het sap van een halve limoen, de koriander en peper en zout.
Voeg een scheutje olijfolie erbij en meng tot een smeuïge salsa.
Voeg eventueel nog extra olijfolie erbij als de salsa nog te dik is.
Notities
Extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer
Nog geen beoordelingen