Enkele jaren geleden heeft het BBQ virus mij gegrepen. Tijdens een vrijgezellenfeestje van een goede vriend, die ook gek is op BBQ’en, kregen we een workshop bij de slager Michiel Schönig in Diemen.
Op het menu stond toen deze heerlijke s’mores met karamel zeezout. Deze s’mores is super makkelijk te maken en is ook naar eigen smaak aan te vullen met bijvoorbeeld hazelnoten of een likeur.
S'mores met karamel zeezout
Ingrediënten
- 150 gram donkere chocolade
- 150 gram marshmallows
- 50 gram suiker
- 50 ml kookroom
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel zeezout
- 1 pak volkorenkoekjes
Instructies
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 200 graden.
Maak eerst de zoute karamel.
Verwarm de suiker in een pan met een dikke bodem met 1 eetlepel water.
Karamelliseer de suiker al roerende. Wanneer het goudbruin is, voeg je de room en het zeezout toe.
Laat even doorkoken en voeg de boter toe.
Breek de chocolade in kleine stukjes en verdeel over de skillet.
Plaats de marshmallows op de chocolade.
Zet de skillet op de BBQ tot de marshmallows goudbruin zijn.
Giet de karamelsaus voorzichtig over de pan.
Serveer met de volkorenkoekjes om te dippen.
Notities
Extra benodigdheden: skillet
Nog geen beoordelingen