Ik heb al een paar keer zelf limoncello gemaakt naar een recept van de Italiaanse Ursula Ferrigno. Een heerlijk zachte, niet te zoete limoncello. Natuurlijk kun je heel makkelijk in de winkel een fles kopen, maar zelf een mooie fles likeur maken is toch wel erg leuk!
Hoe lekker is het om op een warme zomerse dag na het eten met vrienden nog een glaasje homemade limoncello te drinken. Je waant je even in Italië. Het wordt weer tijd om een nieuwe fles te maken, dus het laatste beetje heb ik gebruikt om zelf limoncello ijs te maken. Het is eigenlijk heel simpel, maar zo verrukkelijk! Je hebt een beetje geduld nodig dat wel. Maar dan heb je ook wel een heel erg lekker toetje!
Limoncello ijs
Ingrediënten
- 4 citroenen (biologisch)
- 150 gram poedersuiker
- 100 ml limoncello
- 250 ml slagroom
- 200 gram crème fraîche
- een paar muntblaadjes als garnering
Instructies
Was de citroenen schoon en rasp ze.
Pers 3 citroenen uit. (Er is 100 ml citroensap nodig.)
Mix de citroenrasp, citroensap, poedersuiker en de limoncello in een keukenmachine.
Klop de slagroom en crème fraîche stijf met een mixer.
Meng het citroen-limoncello mengsel door de slagroom/crème fraîche.
Stop het mengsel in een plastic bak met deksel en zet het in de vriezer.
Roer elk half uur met een vork door gedurende 4 uur.
Notities
Extra benodigdheden: keukenmachine, mixer
2 Comments
Peter Vandenbrouck
1 juni 2022 at 19:31Hallo,
Wat wordt hier bedoeld met slagroom en wat is dan crème fraîche? In mijn woordenboek is dat hetzelfde 😀
Bedankt voor het recept!
Peter
bbqandcooking
1 juni 2022 at 19:43Hoi Peter, crème fraîche is aangezuurde room. Dit geeft een lichtzure, frisse smaak aan een gerecht. Is net als slagroom te vinden in de koeling van de supermarkt. 😃 Succes!