Lekkere Franse crêpes…wie houdt er nou niet van? Deze dunne pannenkoeken kun je naar hartenlust beleggen met de heerlijkste dingen. En kan zowel met zoete als met zoute toppings versierd worden. Wij vinden ze erg lekker met aardbeien of chocopasta met banaan. Heerlijk!
Een tijdje geleden mochten wij de Gadgy crêpe maker uittesten en dat was een perfect moment om ze weer eens te maken èn het recept te delen. In onze review van de Gadgy crêpe maker kun je meer lezen hoe handig dit apparaat is.
Tip: besprenkel de crêpes met onze biologische Olijfolie Sinaasappel! Mmmmm…erg lekker!
Klassieke Franse crêpes
Ingrediënten
- 4 eieren
- 500 ml melk
- 30 gram ongezouten roomboter
- 200 gram bloem
- 2 tl vanille-essence
- snufje zout
Instructies
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
Klop met een garde de eieren door de melk en voeg de gesmolten boter erbij.
Meng in een andere (ruime) kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje in de bloem en giet al roerende het ei-melkmengsel erbij. Roer alles met een garde goed door totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Roer de vanille-essence erdoor.
Laat het beslag 30 minuten rusten.
Verhit een crêpepan op het vuur en smelt er een klontje boter in.
Giet of schep een beetje beslag in de pan, draai de pan goed rond en bak de crêpe aan een zijde mooi goudbruin. Draai om en bak de andere kant ook mooi goudbruin.
Beleg met een topping naar keuze.
Notities
Extra benodigdheden: crêpepan of crêpe apparaat
Nog geen beoordelingen