Zoet

Carrot cake met limoen topping

Wortel in een taart klinkt misschien gek, maar is echt heel erg lekker. De wortels in deze taart worden geraspt en dat zorgt voor een smeuïgheid in de taart. Je kunt volop variëren met de vulling zoals met rozijnen, walnoten of hazelnoten. In deze carrot cake zitten pistachenoten, wat ook een goede combinatie is met wortel. Normaal maak ik daarbij een naturel topping, maar deze limoen topping zorgt voor een lekkere frisse bite.

Deze taart heb ik speciaal gemaakt voor Koningsdag en daarom heb ik hem versierd met partjes mandarijn. Uiteraard kun je ook een andere versiering gebruiken zoals stukjes pistachenootjes, limoenschil of geraspte wortelsliertjes.

Carrot cake met limoen topping

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 8 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zout
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 500 gram winterpeen
  • 95 gram gepelde pistachenoten (bakje)
  • 185 gram roomkaas naturel (bakje)
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 limoen (schoongeboend)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed de brownievorm met bakpapier.

2

Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom en voeg vervolgens de kruiden en het zout toe.

3

Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 minuten.

4

Schil en rasp de winterpeen. Voeg daarna de peen, pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel.

5

Schep het beslag in de brownievorm en bak de worteltaart ca. 45 minuten in het midden van de oven.

6

Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng daarna de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.

7

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

8

Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee bestrooi vervolgens de taart met het limoenrasp.

Notities

Extra benodigdheden: brownievorm, bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter